Weronika Madejska „Słodkie sekrety czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem” „Słodkie sekrety” to nie jest pierwsza książka Weroniki Madejskiej. Jej wcześniejsza publikacja to: „ Bez glutenu. Bezwyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej resztyświata ”, prowadzi też własnego bloga.
Marek Pempel, Stanisław Pempel "Napoje na różne okazje" Podtytuł: "Poradnik barmana" Książka wydana w 1985 roku. Nie jest to nowa pozycja, ale ciekawa pod wieloma względami. Chociażby patrząc na pewne sposoby przygotowywania różnych "napojów", jak się zmieniły pewne rzeczy by pewne pozostały.
Eliza Chabros „Niemiecki w 15 minut każdego dnia!” „Niemiecki w 15 minut każdego dnia!” to dobra książka dla osób chcących dodatkowo przećwiczyć zastosowanie tego języka i nie chcą bądź nie mogą poświęcić na to zbyt dużo czasu w ciągu dnia.